Vaste raamhor

Frisse lucht binnen, insecten buiten!
Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst zijn muggen actief in en om uw huis. Dat betekent straks weer jeukende bulten en soms zelfs huidirritaties die ziekten kunnen veroorzaken. De vrouwtjes van de steekmuggen hebben uw bloed nodig als voedsel om eitjes te kunnen leggen. Ze worden in de late herfst geboren en kunnen wel tot zes maanden oud worden. Maar vliegen komen al eerder bij u te gast. Het liefst binnen, waar ze over uw eten lopen en ook hele vervelende ziektes kunnen veroorzaken. Dus: frisse lucht binnen; lastige insecten buiten. 

Voor uw ramen kunt u kiezen uit verschillende typen horren: inzethorren, vaste horren of rolhorren. Belangrijk is om vast te stellen om welk soort raam het gaat: een draaikiep raam, een normaal openslaand venster, een uitzetraam en of het naar binnen of naar buiten opent. Bepaal vervolgens per raam wat voor u de best passende oplossing is. (zie ook onder insectenwering de overige uitvoeringen)

Vast raamhor
De vaste hor is een zeer net ogende en duurzame horoplossing. Het horgaas is gevat in een vast frame en de hor kan, nét zoals een scharnierend raam, worden geopend en gesloten.

Vaste raamhorren zijn vooral gemakkelijk. De smalle profielen waarin het horgaas zich bevindt, passen op vrijwel elk raamkozijn en vallen nauwelijks op. Bovendien kunnen vaste horren in afwijkende vormen en kleuren (RAL) worden besteld. De vaste hor is standaard voorzien van twee kleine scharnieren, een handgreep en magneetsluiting.

Terug