Bedieningen

Bij buitenzonwering heb je de keuze is verschillende producten o.a. screen, uitval zonscherm, markiezen, buiten jaloezieën, rolluik etc. Ook is er keuze in verschillende bedieningen, welke bediening het beste toegepast kan worden, wordt ter plaatse altijd door ons bekeken.

Wanneer u huis of kantoor nog in aanbouw is, is het verstandig om er alvast over na te denken welke bediening u wilt toepassen, want kiest u bv. voor electro bediening ? Dan kunnen alle leidingen hiervoor door de installateur nog worden weggewerkt! Nieuw is het bedienen van de zonwering met behulp van een smartphone !

Hieronder alvast een overzicht van de verschillende bedieningen:

Handbedieningen
band bediening van binnen of van buiten is de zonwering/rolluik bedienbaar met behulp van een band en een opwinder, deze bediening wordt vaak toegepast bij rolluiken en screens of bij een zonscherm met een vaste arm.

koord bediening van binnen of van buiten is de zonwering/ rolluik bedienbaar met behulp van een koord en een opwinder, deze bediening wordt vaak toegepast bij kleinere rolluiken, screens en bij markiezen. Bij markiezen die aan de buitenzijde bediend worden wordt vaak een koord met een koordkikker toegepast.

staaldraadbediening van binnen of van buiten is de zonwering bedienbaar met behulp van een staalkabel en een kastje die bv. op de muur wordt bevestigd met behulp van een kleine handslinger is de zonwering bedienbaar.

oogwindwerk buiten, met behulp van een slingerstang is de zonwering van buiten af te bedienen, waarneer u de zonwering niet gebruikt kun je de slingerstang van de zonwering er af halen en opbergen .

monocomando bediening binnen, dit is een knikbare stang, wanneer je de stang gebruikt kun je de stang die normaal uitgestrekt is, knikken zodat er een handvat ontstaat en zo kun je dan eenvoudig de zonwering omhoog en naar beneden draaien, wanneer u de zonwering niet meer bediend kun je de stang weer recht maken en met de magneet die op de muur/kozijn bevestigd is weer vastzetten. Op deze bediening zit bij ons standaard een eindbegrenzer, verkeerd opdraaien is dan niet meer mogelijk..!

Electro bedieningen
[afstands] bedieningen en elektromotoren zijn toepasbaar voor vele typen buitenzonwering [zonschermen, screens, markiezen, serre overkappingen etc.]  Ook voor opbouw- en inbouwrolluiken leveren wij de juiste SOMFY motor. Elk met zijn specifieke kenmerken.

De elektromotor wordt ontzichtbaar weggewerkt in de oprolbuis van uw zonwering of rolluik, deze KEMA goedgekeurde SOMFY® buismotor, is

De electro bediening kan worden uitgevoerd met verschillende opties:
* zon- en wind automaat, bij zon gaat de zonwering automatisch omlaag. En bij bewolking, schemer of harde wind automatisch omhoog. Tussentijds handmatig bedienen met behulp van da afstandsbediening blijft mogelijk, behalve bij te veel wind.

* tijdschakelaar [eventueel met lichtsensor]

* sleutelschakelaar

* afstandsbediening,
RTS [radio technology Somfy], een wereldwijde standaard voor draadloze bediening van o.a. zonwering, rolluiken, gordijnen en binnenzonwering. RTS wordt toegepast in meer dan zeventig landen(!) en is veilig en betrouwbaar. Minimaal twintig meter zendbereik, in en rond de woning/ het kantoor. Dus: meer flexibiliteit! Maar wist u dat ook de ingebouwde lampjes of terrasverwarming van uw zonscherm met dezelfde afstandsbediening aan- en uitgeschakeld kunnen worden?

1-kanaalshandzender, hier is 1 product mee te bedienen

4-kanaalshandzender, meerdere kanalen op 1 handzender, hier zijn verschillende producten apart mee te bedienen en er is een mogelijkheid dat alle producten in een keer open of dicht gaan.

handzender met zon- en windautomaat functie, de zonwering regelt zich zelf met behulp van de zon- en windautomaat, wanneer u zelf de zonwering wilt regelen kunt u dit eenvoudig met de handzender bepalen.

De motor is bij bediening met behulp van een afstandsbediening voorzien van een ontvanger welke is verwerkt in de buismotor, die wordt ook wel een RTS genoemd. Indien u al een bestaande zonwering heeft en toch nog een afstandsbediening wilt aanschaffen is dit geen probleem, de zonwering kan altijd uitgebreid worden met een afstandsbediening.

Let er wel op dat de stroomtoevoer altijd ter plaatse aanwezig dient te zijn!NIEUW  ! Somfy introduceert  een volledig programma io-homecontrol® motoren en besturingen voor zonweringen, rolluiken, screens en garagedeurmotoren. Dit is een unieke, nieuwe radiografische besturingstechniek waarmee een groot aantal verschillende toepassingen in zowel bestaande als nieuwe woonhuizen draadloos bediend kunnen worden, met slechts één io-homecontrol® afstandsbediening.

Wat houdt io-homecontrol® in?
Bij io-homecontrol® apparaten gaat het niet meer alleen om de door Somfy gemotoriseerde zonweringen, rolluiken, screens of garagedeuren, maar om een breed programma aan radiografisch bestuurbare producten dat ook door andere fabrikanten geleverd wordt, zoals verlichting, verwarming, dakvensters, ventilatie, airconditioning, deursloten, toegangshekken en warmtepompen. Dit programma wordt doorlopend uitgebreid,
waardoor u in huis iedere keer weer extra mogelijkheden krijgt om een bouwsteen toe te voegen aan een bestaande io-homecontrol® installatie. Deze levert daardoor steeds meer toegevoegde waarde, en door de veelheid aan combinatiemogelijkheden ontstaat in de nabije toekomst een maximum aan comfort, veiligheid en energiebesparing.

io-homecontrol®: de voordelen van RTS plus nog veel meer!
Een koper van io-homecontrol® producten bespaart geld en tijd. Ook delen io-homecontrol® en RTS de toepassing van draadloze besturingen waardoor het gebruik van dure bedrading en andere installatiekosten
in een woonhuis vermeden wordt. Uniek voor io-homecontrol® is de terugkoppeling op de 2-weg bedieningen dat een opdracht ook uitgevoerd is. Zo krijgt u bijvoorbeeld te zien dat de rolluiken naar beneden gaan – ook als u niet eens in dezelfde ruimte bent!

De toekomstverwachting
Door al deze voordelen is io-homecontrol® hét systeem voor de toekomst. Gebruikers zullen binnenkort hun apparatuur niet alleen bedienen met de meegeleverde afstandsbedieningen, maar ook via het internet. Hiervoor zal gebruik gemaakt worden van een pc, maar deze bediening zal ook met een smart phone (bijvoorbeeld iPhone) kunnen gebeuren! Dankzij de terugkoppeling krijgt u altijd een bevestiging dat alles goed is gegaan, ook als de bediening door u vanaf het vakantieadres gedaan wordt!

TAHOMA
De tijd ligt nog niet eens zo ver achter ons dat we alles met de hand deden: zonnescherm intrekken, rolluiken laten zakken, de garagedeur openen en wat al niet. Toen kwam Somfy met de elektrische aandrijving voor deze voorzieningen. Eerst via een simpele wandschakelaar, later gevolgd door radiografische techniek (RTS) met de afstandsbediening.

Technologie is inmiddels onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Het comfort van klimaatregeling in de auto, mobiel internet, interactieve televisie, het past allemaal in ons leefpatroon.

Maar hoe zit het met huisautomatisering?
Een belangrijke stap voorwaarts is de ontwikkeling van io-homecontrol®, dat is de radiografische techniek die het mogelijk maakt te ‘communiceren’ met verschillende comfortproducten in uw huis volgens het 2-weg principe: u geeft met een druk op de knop een signaal naar bijv. een zonnescherm. De afstandsbediening laat meteen het resultaat van uw opdracht zien of horen.

Bedienen met smartphone of tablet via de Somfy Tahoma box en het internet
Somfy gaat nog een stap verder: het is nu zelfs mogelijk dat u met dit systeem uw hele huis kunt controleren, waar ter wereld u ook bent. Aan het strand of op uw vakantieadres. In uw favoriete restaurant of op de boot. U communiceert simpelweg met uw huis door middel van uw smartphone, tablet of laptop. Wilt u bijvoorbeeld iemand toegang geven tot uw garage maar u bent niet thuis? Vanaf uw smartphone is dit zo in werking gezet. En het aardige is: het vergt slechts de investering van één simpel kastje, de Tahoma. Die maakt het draadloos communiceren met u en uw comfortabele woning voortaan uiterst eenvoudig via het internet.

De toekomst met Home Motion in de basis
En zo wordt uw huis steeds meer het huis van de toekomst. Home Motion by Somfy maakt de digitale communicatie mogelijk tussen u en uw huis. Onafhankelijk van weersomstandigheden, tijd, plaats en van welke producten ook in huis. Het later toevoegen van nieuwe producten en functionaliteiten aan het systeem is kinderspel geworden. Voor u betekent dit vrijheid van bedienen en toch altijd de controle behouden!

Wilt u meer weten, zien of ervaren?
breng een bezoek aan onze showroom en we laten u de mogelijkheden zien!

Terug