Markiezen

De van oudsher bekendste zonwering is de markies.

Tegenwoordig is de markies in vele kleuren en dessins leverbaar. Haar nostalgische uiterlijk maakt de markies tot een populaire zonwering. Naast de primaire functie van de markies - het weren van de zon - weert zij warmte en geeft de markies, zowel binnen als buiten sfeer aan uw huis.

De markies kan het gehele jaar gebruikt worden !

Vroeger waren de markiezen vaak van hout, maar omdat dit veel onderhoud met zich mee brengt zijn de markiezen vandaag de dag meestal van aluminium. Het frame wordt dan uit aluminium vervaardigd en is standaard gemoffeld afgewerkt in het wit of gebroken wit. De overige ral- kleuren zijn tegen een meerprijs ook mogelijk. Ook is de markies voorzien van een bovenkap en 2 zijschotten, welke ook afgewerkt kunnen worden in de kleur gelijk aan de kleur van het frame van de markies. (afwijkende kleur is ook mogelijk)

Bediening kan van buiten af met behulp van een koord en een koordkikker of van binnen af met behulp van een koord en een koord opwinder. Helemaal handig is om de markiezen te voorzien van een electro bediening, de markies is dan bedienbaar van binnen af met behulp van een schakelaar. Afstandsbediening is natuurlijk ook mogelijk!

De markiezen worden afgewerkt met een schulprand/volant, deze rand kan naar keuze recht, golvend of vierkant zijn. Dus geheel naar uw wens aangepast. Vaak is de vormgeving afhankelijk van de stijl van uw woning.  Uiteraard kunnen wij u adviseren en de verschillende mogelijkheden kunnen wij u natuurlijk ook in onze showroom laten zien !
    
Markiezen worden voorzien van een doek dat in de vezel is geverfd en hierdoor kleurecht is, kleurechter dan dit doek is er niet! Ook is het voorzien van een speciale coating, hierdoor zijn de doeken water- en vuilafstotend en rot- en schimmelwerend. Er zijn uni’s en dessins mogelijk, op dit moment circa 700 verschillende items. De nieuwe collecties uni’s en dessins zijn nu leverbaar. Lees meer over de verschillende doeken bij “doeken”.

Terug