Washi rolo’s en panelen


Washi betekent letterlijk "Japans Papier", papier wordt voornamelijk gemaakt van de zachte binnenbast van planten en bomen. Aan deze binnenbast worden vezels van andere planten en bomen als hennep en ceder toegevoegd, die zorgen voor prachtige structuren en dessins in het papier.

Washi papier kent een eeuwenoude traditie in Japan.  Daar wordt washi papier voor diverse toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als schrijfpapier, voor lampen en voor de bekende Japanse kamerschermen en scheidings-wanden. Omdat het washi papier nauwelijks verkleurt onder invloed van zonlicht is het uitermate geschikt als raambekleding.  Onze collectie kent twee typen washi: Laminated washi en Woven washi.

Laminated washi is Washi papier dat aan beide zijden voorzien is van een gelamineerde laag. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een stevige structuur krijgt. Bovendien zorgt het laminaat ervoor dat het materiaal eenvoudig te reinigen is. De structuur van Laminated washi zorgt voor een prachtige filtering van het zonlicht en geeft uw product een natuurlijke uitstraling.

Laminated washi is verkrijgbaar in twee kwaliteiten. De soepele versie (Laminated washi) is geschikt voor toepassing als rolgordijn of paneelgordijn. De stevige versie (Laminated washi plus) is alleen geschikt voor toepassing als paneelgordijn en ook als afscheiding tussen twee ruimtes.
Elk type washi papier heeft haar eigen unieke eigenschappen als dessin, kleur, transparantie en lichtfiltering. Door de grote keus die SUNWAY in Washi papier biedt is er voor ieder interieur passende washi raambekleding


Woven washi is een puur natuur product. Het bestaat uit fijne, gedraaide washi strookjes die door ragfijne garendraden geweven worden. De fijne weefstructuur zorgt voor een stevig materiaal, dat zeer geschikt is voor toepassingen als rolgordijnen en paneelgordijnen.
De structuur van Woven washi zorgt voor een product dat het zonlicht mooi filtert en dat uw privacy waarborgt.


Baleinen de Laminated washi producten worden voorzien van houten of aluminium baleinen. De baleinen zorgen voor een decoratieve vlakverdeling. U kunt kiezen uit verschillende baleinkleuren en breedtes.
De Woven washi panelen worden alleen geleverd met houten baleinen 10 mm, 25 mm of 35 mm, maar zijn ook leverbaar zonder baleinen.
De SUNWAY Woven washi rolgordijnen worden zonder baleinen geleverd.

Steunen de Sunway washi rolgordijnen worden geleverd met speciale design steunen. Deze fraai vormgegeven aluminium steunen worden voorzien van een inlegstuk passend bij de door u geselecteerde baleinen-kleur.(7 houtkleuren en zwart aluminium)
Onze filosofie: een zeer hoogwaardig product verdient aandacht tot in de kleinste details.

Multicolor een bijzonder en sfeervol effect geeft het gebruik van kleur in uw product. U heeft de mogelijkheid om bepaalde segmenten in het product in een contrasterende kleur te laten maken, passend bij de sfeer die u wilt creëren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een wit paneelgordijn met één paneel in een accentkleur. Of u kunt één van de segmenten van een paneel in een accentkleur laten uitvoeren. Ook in een washi rolgordijn kunt u spelen met kleurvlakken. Voor meer ideeën kunt u het beste en bezoek brengen in onze showroom, waar wij u alle soorten kunnen laten zien!


 


 

Terug