Oprolbare raamhor

Frisse lucht binnen, insecten buiten!
Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst zijn muggen actief in en om uw huis. Dat betekent straks weer jeukende bulten en soms zelfs huidirritaties die ziekten kunnen veroorzaken. De vrouwtjes van de steekmuggen hebben uw bloed nodig als voedsel om eitjes te kunnen leggen. Ze worden in de late herfst geboren en kunnen wel tot zes maanden oud worden. Maar vliegen komen al eerder bij u te gast. Het liefst binnen, waar ze over uw eten lopen en ook hele vervelende ziektes kunnen veroorzaken. Dus: frisse lucht binnen; lastige insecten buiten. De insectenwering van Henny Hendriks helpt u daarbij een handje!

Voor uw ramen kunt u kiezen uit verschillende typen horren: inzethorren, vaste horren of rolhorren. Belangrijk is om vast te stellen om welk soort raam het gaat: een draaikiep raam, een normaal openslaand venster, een uitzetraam en of het naar binnen of naar buiten opent. Bepaal vervolgens per raam wat voor u de best passende oplossing is. (zie ook onder insectenwering de overige uitvoeringen

Raamrolhor
De slimste maatwerk raamhor die u zich kunt wensen is een rolhor. Met één handbeweging kunt u het horgaas laten oprollen in een kleine cassette, die binnen of tegen het kozijn wordt bevestigd. Een handige horoplossing voor de ramen waaruit u bijvoorbeeld dagelijks het beddengoed te luchten hangt.

Een topklasse rolhor die bijzonder geschikt is voor buitenmontage op een winderige plek of raamopening waar snel tocht ontstaat. Het horgaas is in de geleiders rond een stift aangebracht, waardoor de gaasafdichting onder alle weersomstandigheden gewaarborgd blijft. Een zachte afdichting onderaan de treklijst voorkomt dat insecten naar binnen kruipen.

Deze oprolbare raamhorren kunnen dus zowel aan de binnenzijde of aan de buitenzijde geplaats worden, afhankelijk van de draairichting van het raam.

De rolhor zijn uit aluminium vervaardigd en worden standaard gemoffeld afgewerkt in een standaard Ral kleur, alle andere Ral kleuren zijn tegen een meerprijs ook leverbaar!


TIP!  Specifiek voor mensen die allergische reacties krijgen bij de aanwezigheid van pollen in de lucht, biedt Hamstra een puur natuurlijke oplossing met insectenwerende horsystemen, maar dan voorzien van pollenfilterend gaasdoek. Een speciale afwerklaag op het gaasdoek verandert de polariteit van pollen en houdt daardoor het merendeel buitenshuis. Daarmee wordt de kans op allergische reacties binnenshuis op z'n minst verminderd en wellicht voorkomen. Een en ander afhankelijk van de mate van gevoeligheid voor pollen. Mensen met hooikoorts kunnen voortaan – door plaatsing van horren met pollenwerend gaasdoek - volop blijven ventileren, hetgeen een normaal comfortabel leven ten goede komt. [tegen een meerprijs leverbaar]

een zachte afdichting onderaan de treklijst...


treklijst voor bediening.

in de dag montage mogelijk !

speciaal pollenwerend gaasdoek [optie]

 

Terug