Doek

Optisch is het doek ongetwijfeld het belangrijkste bestanddeel van de zonwering. Het doek is een uitdrukking van uw persoonlijke smaak en het antwoord op de vraag hoe u van de zon genieten wilt. Onze grote doekcollectie met merken als Weinor, Swela en Dickson bieden u een keus aan hoogwaardige doeken in vele sprekende uni, blokstrepen en dessins, die aan al uw individuele eisen en wensen voldoen, op dit moment circa 700 verschillende items.

De hoge licht- en weersbestendigheid van de doeken ontstaat al bij het verfprocédé. Hierbij worden weersbestendige kleurpigmenten op iedere afzonderlijke vezel aangebracht. Uitgebreide xeno-tests (intensieve weer- en lichttests) hebben aangetoond, dat de stoffen van licht- en weersbestendig zijn. Op een schaal van 8 bereiken zij de waarden 7 tot 8.

De zonschermdoeken worden uit banen vervaardigd en worden met behulp van speciaal geschikt garen met elkaar verbonden door deze aan elkaar te naaien. De zijkanten van deze doeken hebben 5 cm brede zomen. Deze betrouwbare methode voldoet binnen de markt op grond van zijn grote duurzaamheid en hoge bestendigheid tegen uv-straling uitstekend. In plaats van het aan elkaar te naaien van doeken kan met de doekbanen ook plakken. Deze methode wordt nu nog alleen toegepast bij de Swela Sunsilk doeken.

Weinor, zonschermdoek leverbaar in vele uni's en dessins en toepasbaar op alle Weinor zonweringen, waaronder een cassette systeem met verlichting [lees hiermeer over bij buitenzonwering / terraszonschermen]


Swela Sunsilk, speciaal geverfd, lichtecht en UV-stabiel Polyestergaren, uiterst hoge treksterkte en UV-stabiel door speciale UV- absorber (Ciba Specialty Chemicals) leverbaar in uni en dessins. Dit Sunsilk doek is het enige doek dat in plaats van stikken aan elkaar geplakt kan worden. 

Swela Transolair, spinbad geverfd, vuilafstotende Teflon - finish, weerechtheid 7-8 volgens DIN 54071, door een speciale perforatietechniek een uitstekende transparantie, licht-, lucht-, en winddoorlaatbaarheid. Leverbaar in 12 uni kleuren, bij grote aantallen is het mogelijk om zelf een doek kleur te laten weven [ral kleur] bijpassend aan het gebouw.

Dickson Orchestra, bestaat uit 55 unis en meer dan 100 creatieve strepen. Orchestra biedt vele exclusieve kleuren, voor het eerst gebruikt in het universum van de zonwering. Haar inspiratie vindt deze collectie in de grote lijnen van de binnendecoratie met een knipoog naar de popjaren, de vintage en de etnische chic. Enkele tijdloze thema’s, zoals de tweekleurige streepdessins, werden geactualiseerd en zijn nu ook in modernere kleuren verkrijgbaar op een écru-achtergrond. De Orchestra-doeken bestaan uit massagekleurde acryl, Sunacryl, met een Cleangard nabehandeling. Hun gewicht is gemiddeld 300 gram/m².  Klik hier voor de doekcollectie van Dickson.

Dickson Rhythm & Harmony, met 57 referenties in het hoge gamma is Rhythm en Harmony de meest gewaagde collectie in het universum van het zonweringdoek. Ontwikkeld door een styliste en het interne Stijlbureau, bestaat de Rhythm & Harmony grotendeels uit jacquards en nattés. De kleuren en dessins zijn vooral geïnspireerd op de laatste tendensen in de interieurdecoratie.

Rhythm & Harmony staat ook gekend om haar nooit geziene personaliseerbare doeken, die toelaten een unieke zonwering te maken, bestaande uit een combinatie van design-strepen en unis.

Dit originele en veelvuldig door de decoratiepers geraadpleegde concept, is ideaal voor hedendaagse woningen en gebouwen.


 

KWF Kankerbestrijding voert al jaren voorlichtingscampagnes op het gebied van huidkankerpreventie. Huidkanker is namelijk de meest voorkomende en snelst groeiende vorm van kanker in ons land. Daar KWF Kankerbestrijding SCHADUW aanbeveelt in het kader van de volksgezondheid steunt onze doekleverancier Tibelly® deze campagne financieel. Van elk zonweringproduct met Tibelly® zonweringdoek doneert onze doekleverancier € 0,10 per meter doek aan KWF Kankerbestrijding. Letterlijk en figuurlijk voeren wij met u als consument dus een “schaduwactie” t.b.v. van deze fantastische stichting. Zon verstandig en zoek tijdig de schaduw op, aldus regel nummer 4 van de 10 gouden regels voor verstandig zonnen. Kijk ook op www.zonverstandig.nl  en laat uw kinderen eens de site www.johnnyshadow.nl  bezoeken om ze bewust te maken van de gevaren van schadelijke UV-straling

Terug