Uitval zonschermen

Met onderstaande tekst geven wij u een beknopt overzicht, maar omdat er zoveel mogelijkheden zijn voor woningen, gebouwen en wij ook veel in overleg met architecten en opdrachtgevers werken is onderstaande omschrijving zeker niet het eindpunt, maar juist enkele basiskenmerken...
Lees meer over “onze visie”

Voor elk gebouw en iedere gevel is er wel een zonwering product toepasbaar, als je alleen al bij de uitval zonschermen kijkt, zie je dat hier ook ontzettend veel verschillende mogelijkheden zijn.

Zo heb je verschillende keuze’s denk bijvoorbeeld maar eens aan de vorm. Een ronde kap of een vierkante ??

Ook zijn er zonschermen die helemaal weggewerkt zijn in een afgesloten cassette of heel simpel, hierbij valt de voorlijst en het doek alleen onder een bovenkap.

Uitval armen, wanneer we naar de uitval armen van een zonscherm kijken, ligt het aan de situatie, welk type arm we gaan toepassen..

Gaat het alleen om de zon ? dan kan er gekozen worden voor een zonscherm met een vaste arm (zonder veer). De daarop volgende uitvoeringen zijn windvaste- en stormvaste armen, deze armen pas je toe wanneer er op de gevel wind kan staan en bij montage op een verdieping. De gebogen armen en dubbele armen worden vaak op balkons gebruikt, hier kan het voorkomen dat er deuren zijn die naar buiten open gaan en bij een dubbel arm kan de deur dan gewoon geopend worden. Bij een gebogen arm is het weer handig dat je hier weer makkelijk onderdoor kunt lopen !

Ook niet meer weg te denken zijn de markizolettes, dit is een type uitval scherm dat vaak wordt toegepast bij hoge ramen. Het zonscherm zakt dan eerst een deel verticaal naar beneden, waarnaar het uitvalt zoals bij een normaal uitval scherm. Het voordeel van dit scherm is dat het eerst verticaal zakt de hoek wordt hierdoor verkleind en er zo minder zon en warmte naar binnen kan komen.


Het frame van alle hierboven genoemde zonschermen wordt uit aluminium vervaardigd en wordt geanodiseerd afgewerkt (technisch zilver) en kan hierdoor niet roesten. Er bestaat ook een mogelijkheid om het frame gemoffeld af te werken in bijvoorbeeld de kleur van het kozijn, wanneer het zonscherm dan op het kozijn geplaatst gaat worden is het zonscherm hierdoor minder aanwezig, waardoor het eigenlijk een geheel wordt het kozijn. Meestal wordt er dan gewerkt met een Ral kleur.

Bij bedieningen van een scherm kun je kiezen voor een handbediening, heel simpel met een bandbediening, een (afneembare) slingerstang bediening of staaldraad bediening. Deze bedieningen zijn allemaal mogelijk van buiten af of van binnen af. Ook bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor electro bediening, zeer eenvoudig met een schakelaar of afstandsbediening bedienbaar !
Lees meer over de verschillende bedieningsmogelijkheden bij “bedieningen”

Doek, de zonschermen worden voorzien van een doek dat in de vezel is geverfd en hierdoor kleurecht is, kleurechter dan dit doek is er niet! Ook is het voorzien van een speciale coating, hierdoor zijn de doeken water- en vuilafstotend en rot- en schimmelwerend. Er zijn uni’s en dessins mogelijk, op dit moment circa 700 verschillende items.
Lees meer over de verschillende doeken bij “doeken” of klik hier

Welk type scherm, uitval arm, bediening het beste bij u woning, appartement, kantoor, winkel past wordt door ons ter plaatse bekeken, daarom zijn wij ook De specialist op het gebied van zonwering..

Terug