Terras zonschermen

Henny Hendriks zonwering presenteert unieke lijn Jan des Bouvrie-zonwering!

 

Henny Hendriks introduceert dit voorjaar/zomer Jan des Bouvrie-zonwering. Een unieke samenwerking met designer Jan des Bouvrie.

De Jan des Bouvrie-collectie bestaat uit een terrasscherm, uitvalscherm en een ritsscreen en zijn allen verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een gladde witte lak of een zwarte structuurlak. Jan des Bouvrie heeft negen stijlvolle doeken uit zowel de zonscherm en de screen collectie geselecteerd welke een perfecte harmonie met het geheel vormen.

Jan des Bouvrie: “Het buitenleven en de beleving van het terras wordt steeds belangrijker. Het terras en de huiskamer zijn als het ware een verlengstuk van elkaar. Voor optimaal leefcomfort in huis en op het terras is een product als zonwering eigenlijk onontbeerlijk. Het biedt u bescherming tegen de zon in elk jaargetijde en u creëert rust en harmonie in huis en op het terras. Overkapping van uw terras met een terrasscherm biedt u de mogelijkheid om vaker, langer en optimaal van het buitenleven te kunnen genieten.” 

De  unieke lijn Jan des Bouvrie zonwering is  te zien in onze showroom!

 

Met onderstaande tekst geven wij u een beknopt overzicht, maar omdat er zó ontzettend veel mogelijkheden zijn en wij het u niet nog moeilijker willen maken, nodigen wij u graag uit in onze showroom. Hier kunnen wij u de verschillende zonscherm modellen laten zien, ook kunnen wij zo demonstreren hoe de inbouwspots te dimmen zijn en hoe warm de warmte elementen zijn...

Voor elke situatie is er wel een passend knikarm zonscherm. Dit type zonscherm kan zowel gebruikt worden bij een woning, dan wordt het veelal een “terras”zonscherm genoemd, waar je lekker s’avonds na een mooie zomerdag onder het scherm kunt blijven zitten. Om terug te denken aan de vakantie die net is geweest/ of nog moet beginnen, of misschien wel aan weer een oh zo warme dag…

Dit type zonscherm is ook toepasbaar bij winkels, hotels, restaurants etc., meestal wordt er dan gesproken over een “knikarm” zonscherm.


De terras/knikarm zonschermen worden door ons op maat gemaakt en zijn leverbaar in alle maten en uitvallen, omdat iedere gevel weer uniek is, zijn er verschillende schermen die toegepast kunnen worden. Zo zijn er schermen die met 2 steunen aan de gevel gemonteerd worden, deze systemen worden geleverd tot een breed van circa 500/550 cm breed. De reden dat deze schermen niet breder kunnen is, omdat er anders te veel kracht op deze 2 steunen komt te zitten. Een ander type scherm, is een zonscherm dat voorzien is van meerdere steunen, dus geen 2, maar misschien wel 4, 5 6 ,7 8 etc..deze schermen kunnen dan ook breder geleverd worden, bijvoorbeeld 12 meter breed is bij deze schermen geen enkel probleem !

De knikarmen zijn leverbaar in verschillende lengtes, we praten dan over een “uitval”. Deze uitval is weer afhankelijk van de toe te passen schermbreedte. De uitval van een terras/knikarm zonscherm kan variëren van 150 cm, 200 cm, 250 cm, 300 cm, 350 cm tot 400 cm uitval. Ook kunnen de uitvalarmen voorzien zijn van staalkabels of van kettingen.

Vormgeving, de zonschermen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, zo zijn er terras/knikarm zonschermen welke geheel gesloten zijn. Deze zonschermen worden ook wel cassette zonschermen genoemd, vaak zijn deze schermen ook nog weer voorzien van een extra doekgoot, deze beschermen het doek dan nog beter, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Deze cassette zonschermen hebben ook nog weer een extra optie…. ingebouwde spots en/of warmte elementen, welke met “1”druk op de knop met de afstandsbediening bediend kunnen worden, als dat geen genieten is …
 

Naast de cassette zonschermen zijn er ook zonschermen, die wat eenvoudige zijn en qua prijs ook voordeliger ! De voorlijst van deze zonschermen valt dan onder de kap, welke aan de muur is bevestigd. Deze kap beschermd het zonscherm tegen alle weersinvloeden, de onderzijde van het scherm is niet afgesloten zoals bij de cassette, waardoor de armen wel zichtbaar zijn.

Het frame van alle hierboven genoemde zonschermen wordt uit aluminium vervaardigd en wordt geanodiseerd afgewerkt (technisch zilver). Er bestaat ook een mogelijkheid om het frame gemoffeld af te werken, meestal wordt er dan gewerkt met een Ral kleur.

Uiteraard leveren wij ook de luxueuze cassette zonschermen van het merk Weinor®, deze zonschermen zijn al standaard leverbaar in een van de 47 standaard Ral kleuren.!

Doek, de zonschermen worden voorzien van een doek dat in de vezel is geverfd en hierdoor kleurecht is, kleurechter dan dit doek is er niet! Ook is het voorzien van een speciale coating, hierdoor zijn de doeken water- en vuilafstotend en rot- en schimmelwerend. Er zijn uni’s en dessins mogelijk, op dit moment circa 700 verschillende items. Lees meer over de verschillende doeken bij “doeken”

Bij bedieningen van een scherm kun je kiezen voor een handbediening, heel eenvoudig van buiten af met een (afneembare) slingerstang bediening. Ook bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor electro bediening, het zonscherm is dan bedienbaar met een schakelaar of afstandsbediening of bediening vanaf smartphone, tablet of laptop! Lees meer over de verschillende bedieningsmogelijkheden bij “bedieningen”

Welk type scherm, uitval, bediening het beste bij u woning, appartement, kantoor, winkel past wordt door ons ter plaatse bekeken, daarom zijn wij ook De specialist op het gebied van zonwering..


 

Terug